Get Adobe Flash player

501 Kondiittori, semifinaali

Semifinaalikilpailun aika ja paikka

22.1.2013

  • Lapin ammattiopisto, Jänkätie 1, Rovaniemi

  • Koulutuskeskus Salpaus, Ståhlberginkatu 2A, Lahti

Semifinaalikoordinaattori ja yhteystiedot

Matti Storlöpare, Koulutuskeskus Salpaus
matti.storlopare(at)salpaus.fi, p. 044 708 0669

Kilpailijamäärä

2 kilpailijaa / oppilaitoksen toimipiste

Semifinaalitehtävän kuvaus

Aikaa tuotteiden valmistamiseen on 6 tuntia (3 + 3).

Tehtävä 1

Valmista kaksi (2) täytekakkua, kuorrutus, pursotus ja spritsaus mallin mukaisesti. Kakkujen marsipaanikoristeet annetun aiheen mukaisesti. (Vapaasti käsin muotoiltavia, ilman erikoismuotteja tms. Saa käyttää rengasmuotteja ja marsipaanityövälineitä). Valmiin kakun painotavoite on 1100 g. Kakkupohjat (halkaisija n. 18 cm), kuorrutteet, täytteet ja koristelun raaka-aineet yms. ovat valmiina kilpailupaikalla.

Tehtävä 2

Valmista pyydetty määrä letitettäviä pitkoja, taikinapainoltaan 500 g. Malli ja määrä ilmoitetaan kilpailupaikalla. Kilpailijoille valmistetaan yhteinen taikina ennalta ilmoitettuun aikaan. Kilpailijat huolehtivat nostatuksen ja paiston itse.

Tehtävä 3

Valmista mallin mukaisia pursotettavia pikkuleipiä pyydetty määrä = valmispaino (500 g / laji). Mallit ovat esillä kilpailupaikalla. Kilpailijoiden käyttöön valmistetaan yhteinen pikkuleipämassa, (1700 g / kilpailija). Pikkuleipien paiston kilpailijat huolehtivat itse.

Kilpailija tuo tullessaan

Kilpailija tuo tullessaan henkilökohtaiset työvaatteet, marsipaanityövälineet, vaaka, kakkuhyrrä, paletit, kondiittorin veitsi, sakset, tähtitylliä 4 ja 8 mm, laskin. Mahdollisesti rengasmuottisarja.

Kilpailun järjestäjä varaa kilpailupaikalle

Kilpailunjärjestäjä varaa jokaiselle kilpailijalle oman työpisteen, yhteiset leipomon koneet, laitteet, välineet sekä pinnavaunu- ja arinauuneja. Massapusseja. Kaikki kilpailutehtäviin tarvittavat raaka-aineet. Rengasmuottisarjoja.

Kilpailutehtävän arviointi

Kilpailutehtävä arvioidaan asteikolla 0 - 100 p

Arvioinnissa painotettavia asioita ovat työprosessien- ja menetelmien hallinta, hygieeninen työskentely sekä tuotteiden painon, määrän ja ulkonäön vastaavuus annettuihin tavoitteisiin.

Lisäksi arvioinnissa huomioidaan yrittäjyys, kestävä kehitys, työhyvinvointi ja työturvallisuus, joiden osuus kokonaispistemäärästä on 5 %.

Lisätietoja

Vanhoja semifinaalitehtäviä löydät osoitteesta www.skillsfinland.fi

Pääyhteistyökumppanit:

 

 

 

    

 


Yhteistyössä mukana:

 

 

 

 

           

 

            

 

pkky skills