Get Adobe Flash player

503 Cateringkokki, semifinaali

Semifinaalikilpailun aika ja paikka

  • 22.1.2013 Hyria koulutus Oy, Sakonkatu 1, 11100 Riihimäki
     
  • 22.1.2013 Koulutuskeskus Salpaus, Vipusenkatu 5 A, 15230 Lahti
     
  • 22.1.2013 Koulutuskeskus Sedu, Kirkkokatu 10, 60100 Seinäjoki
     
  • 24.1.2013 Kainuun ammattiopisto, Opintie 3, 87100 Kajaani
     
  • 24.1.2013 Raision ammattiopisto, Eeronkuja 3, 21200 Raisio
     
  • 24.1.2013 Tampereen seudun ammattiopisto, Santalahdentie 10, 33230 Tampere
     
  • Axxell Utbildning Ab, Ratakatu 75, 10300 Karjaa
     
  • Oulun seudun ammattiopisto, Myllytullin yksikkö, Isokatu 1, 90100 Oulu

Semifinaalikoordinaattori ja yhteystiedot

Vesa Työppönen, Koulutuskeskus Salpaus
vesa.tyopponen(at)salpaus.fi, p. 044 708 0670

Kilpailijamäärä

2 kilpailijaparia / oppilaitoksen toimipiste

Semifinaalitehtävän kuvaus

Kilpailu on yksipäiväinen ja se toteutetaan paritehtävänä.

Kilpailuparin tehtävänä on muuntaa annetut lounaan ruokaohjeet ilmoitettavalle henkilömäärälle, tehdä työsuunnitelma ja toteuttaa ateria annettavan aikataulun mukaan.

Ruoat laitetaan tarjolle noutopöytään sekä malliannoksena tuomareille.

Kilpailutehtävään kuuluu lisäksi teoriakoe.

Kilpailija tuo tullessaan

Kilpailijoilla tulee olla omat laskimet.

Kilpailija käyttää elintarvikelain edellyttämää kokin työasua.

Kilpailijalla tulee olla mukanaan henkilökohtaiset veitset. Myös muiden omien pientyövälineiden käyttö on sallittua, ei kuitenkaan sähköisten. Kilpailija saa käyttää omassa oppilaitoksessa käytettävää oppikirjaa työtehtävän aikana. Matkapuhelimen käyttö kilpailun aikana on kielletty.

Kilpailun järjestäjä varaa kilpailupaikalle

Kilpailunjärjestäjä varaa jokaiselle kilpailuparille työpisteen, leikkuulaudat, siivousliinat, kertakäyttökäsineet ja roskakorit jätteiden lajittelua varten. Samoin varataan yleisesti keittiössä käytettävät pientyövälineet. Käytettävät koneet ja laitteet ovat normaalisti ammattikeittiöissä käytettäviä malleja. 

Kilpailutehtävän arviointi

Tuomarit kiinnittävät huomiota erityisesti seuraaviin asioihin

  • maku
  • ruokien esillepano
  • ammattitekniikka
  • yrittäjyys
  • aikataulu
  • asiakasturvallisuus
  • hygienia ja omavalvonta käytännössä
  • kestävä kehitys ja ympäristö

Arviointi

Kilpailutehtävä arvioidaan asteikolla 0 - 100 p 

  • Työprosessin hallinta - 14 p
    • Reseptien laskeminen ja aikataulu
       
  • Työtehtävien hallinta - 36 p
    • Raaka-aineiden säilytys, työpiste, työvälineet, hävikki, ohjeiden noudattaminen, koneiden ja laitteiden käyttäminen, jätehuolto, taloudellinen toiminta
       
  • Työn perustana olevan tiedon hallinta - 14 p
    • Yhteistyö, hygienia, työvaihepuhtaanapito, omavalvonta
       
  • Työturvallisuuden hallinta - 6 p
    • Suojakäsineet, koneet ja laitteet, pientyövälineet
       
  • Ruokien esillepano - 13 p
    • Ateriakokonaisuus, pääruoka, lisäkkeet ja jälkiruoka
       
  • Ruokien maku - 17 p
    • Ateriakokonaisuus, pääruoka, lisäkkeet ja jälkiruoka

Lisätietoja

Vanhoja semifinaalitehtäviä löydät osoitteesta www.skillsfinland.fi

Pääyhteistyökumppanit:





 

 

 

    

 


Yhteistyössä mukana:

 

 

 

 

           

 

            

 

pkky skills